De ce scriu pe blog de avocat

”Google” a schimbat modul în care căutăm. Înainte de a apela la un avocat (și nu numai), oamenii caută soluții, opinii pe un blog de avocat. În istoria logo-ului am spus că unul dintre instrumentele prin care pun știința în slujba bineului este articolul publicat pe blog.

Așadar, scriu pe blog de avocat pentru a face eu primul pas către cel care se află în căutarea unei opinii juridice și pentru a mă lămuri și pe mine cu privire la opinia exprimată. Scopurile unei activități nu sunt întotdeauna la fel de clare ca în lumea tenisului în care trebuie doar să dai mingea în terenul advers. În cazul meu știu că vreau să scriu un articol util pentru un cititor care se confruntă cu problema juridică pe care o abordez, dar în rest, dacă raționamentul meu a fost bine înțeles sau dacă am folosit cuvinetele potrivite pentru a transmite ceea ceea ce doresc este destul de dificil, dacă nu imposibil de stabilit.

Prin articole argumentez opinia sau soluția în scopul a trezi interesul cititorului pentru opinia mea.Intenția mea nu este de a seduce ci de a forma un tip de raționament valid. Îmi doresc un dialog, o întâlnire cu cititorul. Dacă acesta înțelege ce vreau să transmit, înseamnă că articolul și-a atins scopul. Mi-am propus să mă bucur de activitatea în sine, să mă bucur că realizez un lucru util pentru oameni, nu atunci când primesc un feedabck pozitiv sau negativ.

În concluzie, acest blog de avocat este în primul rând pentru oameni care se confruntă cu problemele juridice dezbătute în articole. Specialiștilor le este util în măsura în care au nevoie de o abordarea exhaustivă a problemei abordate de articol.

Sper să reușesc să mă fac înțeles și să aduc claritate în minte tuturor celor interesați de acest blog!