Avocat sector 3 | Gabriel Dragomir

Avocat Gabriel Dragomir

Mă puteți găsi și pe:

Avocat Online pentru Certificat Divorț European

Cea mai simplă soluție dacă locuiești în străinătate, ai divorțat în România și dorești ca statutul de persoană divorțată sa fie recunoscută în străinătate este un: Certificat Divorț

Dacă într-un articol anterior ți-am explicat cum poți divorța online, prin acest articol vreau să îți explic cum este cel mai ușor să obții recunoașterea în străinătate a statutului de divorțat (persoană singură).

Ce înseamnă Certificat Divorț?

Înseamnă un certificat eliberat de instanța română care a pronunțat divorțul în conformitate cu dispozițiile Art. 39 din Regulamentul European Nr. 2201/2003. Acest model de certificat  se folosește în toată Europa și de aceea este cel mai ușor de recunoscut de alte autorități.

De ce obținerea certificatului reprezintă cea mai simplă soluție pentru recunoașterea divorțului

Potrivit Art. 37 din Regulamentul European 2201/2003 persoana care solicită recunoașterea în străinătate a unei hotărâri de divorț pronunțate în România, trebuie să prezinte:

  • O copie a hotărârii care să întrunească toate condițiile necesare în vederea stabilirii autenticității sale
  • Certificat Divorț

Pe scurt, având hotărârea de divorț legalizată și  acest certificat poți obține în orice țară din UE recunoașterea hotărârii de divorț pronunțate în România fără să mai fi nevoie de apostilări sau alte acte. Certificatul  a fost special conceput pentru simplificarea procedurii de apostilare.

Certificatul de divorț îți este de folos atunci când vrei să te recăsătorești pentru a face dovada că nu ești căsătorit(ă) sau pentru a beneficia de ajutoarele sociale pentru persoane singure.

Pentru a obține certificatul nu trebuie să vii în țară. Te poate ajuta orice avocat. Există judecătorii care au eliberat prima dată un astfel de certificat la cererea mea, deci este imposibil ca acest certificat să nu poată fi obținut și, cu siguranță, procedura mult mai eficientă decât apostilarea.

Dacă dorești să colaborezi cu mine, întreaga procedură se desfășoară online. Inclusiv contractul de asistență juridică este disponibil online.

Dacă ai nelămuriri, mi-ar placea să comentezi mai jos. Intotdeauna răspuns cu plăcere comentariilor și mă straduiesc să lămuresc orice neînțelegere!

Av Gabriel Dragomir

Av. Gabriel Dragomir

 

 


Spune-mi despre nevoile tale specifice!
Ca avocat ofer servicii pentru a te ajuta să transformi problemele în soluții!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Cum te pot ajuta?