Avocat Gabriel Dragomir

Mă puteți găsi și pe:

Înregistrare marcă online

Mi-am propus să îți explic DE CE merită să înregistrezi marca iar apoi sa îți ofer soluția pentru inregistrare marcă online.

Cea mai importantă întrebare este de ce. Dacă știm DE CE înregistrăm marca,  putem fi motivați și performanți. Dacă înregistrăm marca pentru că „am auzit” ca e bine, acțiunile vor rămâne la stadiul de încercări.

De ce să înregistrez marca?

Marca reprezintă protecția legală a brandului.Privit din acestă perspectivă iată 4 motive pentru care consider eu că merită să îți protejezi brandul, adică să îți înregistrezi marca:

1. Pentru că vrei să te identifici în mintea clientului

Ești conștient că dacă produsul sau serviciul tău nu se identifică în mintea clientului vinzi o marfă. Tu decizi dacă vrei să vinzi o marfă sau un brand. Una este ca un client să te aleaga pentru preț, adică să fii marfă și alta este să te dorească, adică să fii brand.

 2. Pentru a-ți proteja poziția în piață

Știi că orice poate fi copiat, China este un bun exemplu. Dacă nu îți protejezi brandul, cum poți să interzice altora să îl utilizeze? Sau poate și mai important: cum îți protejezi investiția și munca?

Incă ceva dacă ai avea în mână un diamant HOPE și ați afla că brandul nu este protejat, care ar fi primul lucru pe care l-ați face?

3. Dacă ai o marcă preferată de cafea, ceai, haine cât de greu renunți la ea?

Da, marca vinde.Există statistici în acest fel efectuate de profesioniști dar nu vreau să îți arăt cifrele, te poti convinge citind articolul:Cum influnțeaza marca creșterea vânzărilor, vreau să îți dau exemplul meu preferat:CEASURILE

Toate redau timpul. Totuși, poți cumpara 1.000 ceasuri din marca X (inexistentă sau necunoscută) cu banii pe care îi dai pe un singur ceas al marcii Y (renumită, ex.Rolex).Intrebarea este: De ce unii oameni preferă să cumpere ceasul mărcii Y?

4.Știi vreun antreprenor de succes care a reușit fără să își protejeze brandul?

Brandul stă la baza succesului. Majoritatea antreprenorilor se gândesc doar la idee și la banii necesari punerii în aplicare uitând ca există puțini oameni cu adevărat geniali și că banii nu vând.

In calitate de avocat online te informez ca și marca poate fi înregistrată online..Tot ce ai de făcut este să accesezi Serviciul Înregistrare Marcă al OSIM  și să urmezi pașii. Totul se desfășoară online, dar la sfarșit va trebui sa printezi și să expediezi cererea de înregistrare.

Dacă vinzi produsele sau serviciile la nivel European atunci îți recomand serviciul fast track pentru înregistrarea mărcii europene.Funcționează după același principiu, totul online!

 

Deci se poate înregistrare marcă online! Trebuie doar să aloci timp și sunt sigur că poți reusi.Dacă nu ai timp poți apela la specialiști.

Av Gabriel Dragomir

 

 

 

 

 

Av. Gabriel Dragomir

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *