Despagubiri pentru intarzierea sau anularea zborului

ONLINE
DESPĂGUBIRI PENTRU ÎNTÂRZIEREA SAU
ANULAREA ZBORULUI

1. Trimiți formularul completat

2. Accepți oferta și plătești 1/2 din sumă

3. Încarci actele pe site sau trimiți pe email

4. Primești actelepe email sau prin curier

Având în vedere că anularea sau întârzierea zborului  creează neplăceri în rândul pasagerilor, pentru a asigura acestora un înalt nivel de protecție a acestora, Parlamentul European la propunerea Comisiei Europene și cu Avizul Consiliului Europei a fost adoptat Regulamentul European 261/2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborului. Despăgubirile în caz de întârziere sau anulare a zborului prevăzute de acest Regulament European pot consta în mese, băuturi răcoritoare, cazare hotelieră și chiar compensații bănești de până la 600 de euro.

În cazul anulării zborului, pasagerul are dreptul la rambursare și redirecționare precum și dreptul de compensație în valoare de 250 euro/400 euro sau 600 euro. De asemenea, pasagerul are dreptul de deservire în cazul unei redirecționări de cel puțin o zi.

În cazul întârzierii zborului, de minim 3 ore în cazul zborurilor intracomunitare de peste 1500 km și a oricăror alte zboruri cuprinse între 1500 și 3500 km pasagerul are dreptul de deservire. Dreptul de deservire include mese și băuturi răcoritoare iar în cazul în care întârzierea este mai mare de o zi, include și cazare hotelieră precum și transportul dintre aeroport și locul cazării. 

Operatorul de transport aerian are dreptul de a informa pasagerii cu privire la drepturile ce le revin în caz de întârziere sau anulare a zborului.

Pentru exercitarea drepturilor și primirea despăgubirilor în caz de anulare sau întârziere a zborului trebuie să păstrați rezervările, biletele, să faceți o poză cu telefonul la tabela sosiri/plecări, să afli motivul prezentat de compania aeriană și să completați formularul alăturat.

După ce primesc cererea ta studiez dacă operatorul  se află într-o situație de excepție de la acordarea despăgubirilor pentru întârzierea sau anularea zborului prevazută de Art. 5 al. 1 lit. c sau Art. 5 al. 3 din Regulamentul European și demarez procedurile pentru a primi despăgubirile pentru întârzierea sau anularea zborului.

Dacă eu fac totul online, mi-am dorit ca și pentru tine să fie la fel.De aceea inclusiv Contractul de Asistență Juridică este disponibil online.

Completează acum formularul pentru a începe procedura de primire a despăgubirii pentru întârzierea sau anularea zborului. 

Spune-mi despre nevoile tale specifice!

Ca avocat ofer servicii pentru a te ajuta să transformi problemele în soluții!