Avocat Gabriel Dragomir

Mă puteți găsi și pe:

TOP 7 Recomandări ale unui avocat cu peste 500 de procese finalizate

După experienta acumulată ca avocat, TOP 7 Recomandări ale unui avocat cu peste 500 de procese finalizate ar fi următoarele:

1.Percepția generală că avocatul trebuie „să fie bun de gură” este gresită.Gândiți-vă la voi când sunteți siguri că aveți dreptate.Vorbiți puțin și așteptați liniștiți rezultatul.La avocați de ce ar fi invers?

2.Nu există contract „beton” , contractul este folosit când lucrurile nu merg.Când lucrurile merg  contractul este o hârtie într-un sertar.Un contract este bun după ce te-ai judecat de cel puțin 5 ori și de fiecare dată ai câștigat.

3.Nu plăti avocatul ca „să citească” contractul.Dacă apelezi la avocat după ce ai semnat un contract prost, reprezinți o sursă de venit.Citește contractul înainte să semnezi, nu plăti avocatul să citească contractul pentru că responsabilitatea îndeplinirii obligațiilor îți aparține ție, nu avocatului. Plătește avocatul când ai nelămuriri sau vrei completări.

4.Specializarea avocatului este un mit care ia mințile multora.Există avocați specializați foarte buni dar un avocat nu a fost niciodată bun doar pentru că a fost specializat în ceva.Multidisciplinaritatea este cheia, altfel un avocat nu poate avea o privire de ansamblu a situației prezentate.Deci, nu privi avocatul în prisma specializării, nu este avocat sau medic.

5.O întelegere strâmbă este mai bună decât o judecată dreaptă.Garanția câștigării procesului este pentru snobi cu buzunare prea pline. Aceasta ar trebui să fie prima în TOP 7 Recomandări ale unui avocat cu peste 500 de procese finalizate dar am preferat să încep cu preferințele clienților atunci când sunt puși în situația de a alege un avocat.

6.Nu contează de ce apelezi la un avocat, important este să îți transmită ceva care are logică.Legile nu sunt absurde sau inexplicabile.

7.Nu cere avocatului soluții salvatoare, prezintă-i situația și cere cea mai bună soluție pe care ți-o poate oferi.Despre soluții le probleme juridice scriu pe blogul meu.Dacă ai o problemă juridică, verifică dacă am oferit o soluție, dacă nu, scrie-mi, astfel mă ajuti să ofer soluții la probleme reale.

Dacă ți-a plăcut lista, dă-o mai departe!

Av Gabriel Dragomir

Av. Gabriel Dragomir

Dezbaterea articolului la Ziarul Financiar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.