Avocat Gabriel Dragomir

Mă puteți găsi și pe:

Recomandarea unui avocat executare silită poate ajuta procesul decizional

M-am gândit că ar fi util să scriu cum te ajut ca avocat executare silită atunci când vrei să participi la o licitație publică sau când vrei să  contești un act de executare silită.

În cazul în care vrei să participi la o licitație publică consultarea în timpul licitaței când ai dubii cu un partener avocat atunci te poate ajuta să iei decizia cea mai bună pentru tine și să salvezi câștigi sume importante. Dacă ești debitor și dorești să contești executarea silită sau un act de executare silită, poți să te informezi despre cele 5 motive pe care le poți invoca cu succes pentru anularea executării silite despre care am scris în acest articol, sau poți alege să te reprezint în procesul având ca obiect contestație la executarea silită.

Despre recomandările generale privitoare la colaborarea cu un  avocat am scris în articolul TOP 7 recomandări ale unui avocat cu peste 500 de procese finalizate .În acest articol, vreau să îți prezint modalitatea în care recomandările mele îți pot fi folositoare atunci când participi la o executare silită în calitate de creditor sau debitor.

1. Avocat executare silită privit ca avocat specializat în executare silită

 

Înainte de a-ti prezenta recomandările în calitate de avocat executare silită, aș vrea să lămurim ce înseamnă practic avocat specializat în executare silită. Multe persoane realizează astfel de căutări crezând că specializarea avocatului reprezintă cheia succesului.

Limita colaborării cu un avocat excesiv de specializat în acest domeniu este aceea că acesta nu știe ceea nu știe.  În general, un astfel de specialist se raportează la propriile cunoștințe, oferă soluții prin care nu se poate și nu este dispus să încerce deoarece eșecul i-ar afecta reputația.

Eu prefer o abordare holistică, îmi place să mă documentez, să caut soluții și prefer să mă poziționez ca un avocat pledant specializat în procese civile având ca obiect executare silită.

Am experiență relevantă în procese civile având ca obiect contestație la executare, suspendare executare silită, suspendare provizorie a executării silite sau chiar aplicarea penalităților de întârziere pentru executarea silită a obligațiilor de a face și am un istoric al motivelor care au condus  la anularea executării silite. Prefer să evit a mă considera un  avocat bun, prefer să consider că sunt respectat atunci când  valoarea adusă de mine are o o finalitate practică pentru client.

2. Participarea la licitație publică asistat de avocat

 

Dacă ai participat la mai multe licitații publice ai suficientă experiență și știi dacă sunt puncte în care recomandările unui avocat ți-ar putea fi utile. Dacă însă participi prima dată la o licitație publică, îți dorești să licitezi și să adjudeci bunul pentru care participi, recomandările mele ți-ar putea fi utile.

Putem construi o stretegie de licitare prin consultarea site-ului oficial de publicarea a anunțurilor de licitație publică, putem observa profilul celor care participă și să stabilim pragul de licitare în așa fel încât să adjudeci, putem stabili dreptul de participare a altor licitatori, putem studia dacă bunul a fost corect individualizat în procesul verbal de adjudecare, pe scurt, te pot ajuta să devii eficient.

 

3. Raţionamentul care conduce la anularea executării silite sau a actului de executare

 

Dacă ești debitor, evaluarea raţionamentului care poate conduce la anularea executării silite este punctul cel mai important. Ești naiv dacă tu crezi că doar prin invocarea unui singur text legal poți bloca o executare silită.

De exemplu, oricine este executat silit a realizat o căutare pe internet şi a aflat de  termenul de prescripţie de 3 ani care conduce la anularea executării silite prevăzut de Art. 705 CPC. În acest caz, pentru a evita plata unor taxe și onorarii fără nicio finalitate practică, trebuie stabilit cu exactitate momentul de la care se calculează termenul de prescripție de 3 ani .

Un alt exemplu este reprezentat de executări silite începute de societățile de recuperări creanțe. Într-o astfel de situație, trebuie analizat titlul executoriu în temeiul căruia a început executarea silită. Există o practică amplă, susținută de dispoziții legale potrivit căreia contractul de cesiune nu reprezintă titlu executoriu și executarea silită nu poate începe în temeiul acestuia.  De asemenea, este important de știut dacă executarea silită a început pentru o creanță certă stabilită potrivit dispozițiilor existente în titlu executoriu.

4. Ce reții și cum îmi scrii

 

Ca avocat pledant în procese având ca obiect executări silite, recomandările mele ți-ar putea fi utile.

Cel mai rapid, simplu și economic mod de a-mi scrie este prin utilizarea formularului de mai jos. Evident, dacă îți este mai ușor, poți să îmi scrii și prin aplicații mobile sau rețele de socializare.

 

Av. Gabriel Dragomir

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *