Avocat Gabriel Dragomir

Mă puteți găsi și pe:

Istoria Logo-ului

De  ce-ul  din spatele logo-ului de avocat: ”Știința în slujba binelui!”

Ca avocat onest trebuie să recunosc că acest logo i se datorează lui Nietzsche, Kant și Jordan Peterson. Nietzsche a fost impulsul pentru că de la el am preluat ideea că dacă îți cunoști ”de ce-ul”, te adaptezi la orice ”cum” iar Kant mi-a lămurit ideea de bine moral. În fine, Jordan Peterson m-a ajutat să fac o conexiune între bine și ceea ce fac.

  1. Știința

Pentru un avocat, știința reprezintă o poartă îngustă care conduce spre succes dacă se poate aplica în activitatea practică. Pentru a deveni practică, știința are nevoie de o metodă bazată pe principii iar principiile trebuie întemeiate pe concepte utilizate cu succes deoarece în caz contrar sunt lipsite de utilitate.

  1. Binele

În avocatură, binele reprezintă ceva care trebuie negociat, nu stabilit definitiv,  ceva care trebuie gestionat atent pentru a diminua riscurile imprevizibile.

Bine înseamnă eliberarea oamenilor de îndoieli și oferirea de certitudini. Deci, rolul meu ca avocat este să aduc în viața oamenilor certitudini.

Ajung la certitudine atunci când clienții mei cunosc părerea mea sinceră cu privire la problema lor. Pentru a oferi o părere sinceră, mă concentrez asupra a ceea ce este bine pentru clienți, nu asupra a ceea ce vor să audă pentru a-mi deveni clienți. Spun adevărul despre ceea cred, ceea ce nu este același lucru cu ceea ce cred eu că reprezintă adevărul.

 

  1. Cum pun ca avocat ”Stiința în slujba binelui!”?

Mintea mea este setată ca prin ceea ce știu să fac bine. Asta înseamnă că vreau ca azi să fac cel mai mare bine posibil în cea mai scurtă perioadă de timp iar binele făcut anul acesta va fi depășit de binele făcut anul viitor.