Avocat Gabriel Dragomir

Mă puteți găsi și pe:

De ce să te preocupe prelucrarea datelor cu caracter personal

Esența oricărui lucru este „de ce”, nu cum sau ce.Dacă înțeleg de ce anumit lucru trebuie să mă preocupe atunci sunt hotărât sa acționez. Mai jos iți voi raspunde la intrebarea: De ce trebuie să te preocupe prelucrarea datelor cu caracter personal?
Iată de ce:
De ce să fii preocupat de confidențialitatea si securitatea datelor?
1.Dacă cineva are datele tale personale poate face credite, carduri, abonamente, contracte etc. in numele tau.Eu un lucru de ignorat?
2.Datele personale sunt salvate in fișiere.Atacurile informatice sunt numeroare si in creștere, deci fișierele pot fi ușor copiate.Trebuie să te preocupe asta?
De ce să te preocupe prelucrarea datelor tale personale?
1.Ca să cunosti motivul pentru care cineva are nevoie de datele tale.Chiar nu te intereseaza scopul în care încredintezi datele personale?
2.Ca să înțelegi prelucrarea.Chiar nu te interesează cum sunt utilizate si stocate datele tale?
3.Ca să poți să iți exerciți drepturile.Chiar nu te interesează ce drepturi ai dacă ai încredințat datele tale personale?
Dacă niciuna din aceste intrebări nu ți-a stârnit curiozitatea atunci, cred că nu ar trebui sa te preocupe prelucrarea datelor cu caracter personal.Trăiești și dacă nu te preocupa acest lucru dar să nu te miri dacă vei deveni o victima, aceasta a fost alegerea ta.
Eu am apelat la GDPR deoarece îl consider un instrument foarte util pentru construirea încrederii.Dacă nu știi ce decizie să iei, începe cu lucrurile pe care le poți face în mod gratuit.Despre acestea am scris in articolul Soluții gratuite pentru alinirea socităților mici la GDPR.
Av Gabriel Dragomir
Av. Gabriel Dragomir

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *