Avocat Gabriel Dragomir

Mă puteți găsi și pe:

Cum să evaluezi un avocat executare silită pentru a fi sigur că ai făcut alegerea corectă

M-am gândit că ar fi util să scriu câteva lucruri relevante despre cum să evaluezi un avocat executare silită în scopul de a-ți ușura procesul decizional atunci când trebuie să alegi un avocat care să te ajute în cazul în care ești executat sillit. Înainte de a începe orice căutare îți recomand să citești despre cele 5 motive pe care le poți invoca cu succes pentru anularea executării silite despre care am scris în acest articol.

Evaluarea unui avocat înainte de a-l alege este un lucru dificil. Sunt foarte multe lucruri noi pe care nu le cunoști și pe care trebuie să le iei în considerare. Despre recomandările generale privitoare la algerea unui avocat am scris în articolul TOP 7 recomandări ale unui avocat cu peste 500 de procese finalizate acum vreau să îți prezint la ce trebuie să fii atent când alegi un avocat care să te ajute în caz de executare silită.

1. Avocat executare silită privit ca avocat specializat în executare silită

 

Înainte de a vorbi despre procesul de evaluare a unui avocat executare silită aș vrea să lămurim ce înseamnă practic avocat specializat în executare silită. Practic discutăm de un avocat litigant specializat în procese civile având ca obiect executare silită. În prima fază trebuie să vezi dacă avocatul pe care dorești să îl alegi are experiență relevantă în procese civile, în ce situații a obținut anularea unei executări silite și ce motiv sau motive pot fi invocate în situația ta pentru a putea obține anularea executarii silite. Un avocat bun are un istoric al motivelor invocate și poate oferi un raționament  limpede care poate conduce la anularea executării silite.

2. Raţionamentul care conduce la anularea executării silite sau a actului de executare

Evaluarea raţionamentului este punctul cel mai important. De exemplu oricine este executat silit a realizat o căutare pe internet şi a aflat de  termenul de prescripţie de 3 ani după care nu mai poate fi executat silit. În acest caz, avocatul trebuie să îți explice care este momentul de la care se calculează termenul de prescripție de 3 ani și de ce în cazul tău concret este depășit.

Azi multe executări silite sunt începute de societățile de recuperări creanțe. Dacă te afli într-o astfel de situație, trebuie să știi dacă executarea silită a început în temeiul unui titlu executoriu valabil chiar dacă este prescrisă. Până să discutăm de prescripție important este să știm dacă executarea silită a început în baza unui titlu executoriu valabil deoarece acest lucru este primul aspect care poate conduce la anularea executării silite. De asemenea, este important de studiat dacă executarea silită a început pentru o creanță certă deoarece doar într-o astfel de situație executarea silită este legală.

3. Ce reții

Procesul de evaluare al unui avocat executare silită trebuie să aibă în vedere cel puțin 2 criterii: exeperiența relevenată în litigii civile având ca obiect executare silită și raționamentul care poate conduce la anularea executării silite pornite împotriva ta.

Dacă acest articol ți-a fost util, poți să dai un share pentru a se bucura și prietenii tăi de el dacă vrei să îmi scrii o poți face prin:

  • rețelele de socializare sau apllicații mobile
  • prin apăsarea acestui

Av. Gabriel Dragomir


Spune-mi despre nevoile tale specifice!
Ca avocat ofer servicii pentru a te ajuta să transformi problemele în soluții!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *