Avocat Gabriel Dragomir

Mă puteți găsi și pe:

Am recunoscut fapta. Mai pot beneficia de altă reducere a pedepsei?

Este unanim cunoscut că în cazul recunoașterii faptei, inculpatul beneficiază de o reducere a pedepsei cu 1/3 în temeiul Art. 396 alin. 10 din Codul de Procedură Penală. Întrucât tragerea la răspundere penală presupune aplicarea unei pedepse proporțională cu gravitatea faptei săvârșite , Art. 76 al. 1 Cod Penal permite reducerea pedepsei cu 1/3 în cazul în care există circumstanțe atenuante.

Cum beneficiez de o reducere a pedepsei ca urmare a circumstanțelor atenuante

Art. 74 Cod Penal oferă criteriile în funcție de care se stabilesc cuantumul pedepsei iar articolul 75 enumeră circumstanțele atenuante. În continuare, Art. 76 din Codul Penal menționează că dacă exista circumstanțe atenuante limitele pedepselor se reduc cu o treime.

Astfel: lipsa antecedentelor penale, atitudinea de recunoaștere  faptei, situația socială și familială, comportamentul avut în societate după săvârșirea faptei pot constitui circumstanțe atenuante judiciare care permit reducerea pedepsei cu o treime.

Acest lucru este posibil deoarece judecătorul nu poate ignora scopul mediat al pedepsei. Prin pedeapsă nu se poate urmări doar împiedicarea condamnatului de a săvârși noi infracțiuni ci trebuie avute în vedere și valențele educative. Reeducarea condamnatului presupune schimbarea deprinderilor acestuia, înlăturarea relelor convingeri și deprinderi și inocularea unor valențe comportamentale în concordanță cu respectarea ordinii și a normelor de drept.

Ce reții

Dacă ești infractor primar și ai recunoscut fapta poți beneficia de încă o reducere a pedepsei aplicate dacă există circumstanțe atenuante.

Dacă ai nevoie de o consultație sau reprezentare, te rog sa faci o programare prin unul din mijloacele disponibile online.

Av. Gabriel Dragomir

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

1 thought on “Am recunoscut fapta. Mai pot beneficia de altă reducere a pedepsei?”

  1. Allison Howart

    Când l-am găsit pe Dr. Ogume, aveam nevoie disperată de a-l aduce înapoi pe fostul meu iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. El m-a abandonat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe Dr. Ogume prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne reîntregim. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început din nou să-mi trimită mesaje text și s-a simțit oribil pentru ceea ce m-a supus. El a spus că sunt cea mai importantă persoană din viața lui și el știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când dr. Ogume m-a ajutat, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Îl recomand cu drag pe Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *