Cred că poți fi de acord cu mine că dacă te confrunți cu o problemă juridică, a consulta avocat online înainte de a lua o decizie reprezintă un demers util care să te ajute în solutionarea cu succes a problemei tale.
Consultarea unui avocat online reprezintă doar o variantă mai comodă sau și eficientă?
În general, consultațiile la biroului avocatului nu sunt gratuite. Este normal ca o consultatie juridică să coste, deoarece avocatul trebuie sa întrerupa orice activitate pentru a sta de vorba cu tine.
Dacă dorești doar să te informezi şi să afli în mod GRATUIT o soluție la problema ta îți recomand să citești blogul meu. Acolo ofer soluții la probleme juridice și este posibil ca un articol să trateze chiar problema ta și să îți ofere soluția.
A consulta un avocat online se poate dovedi a fi cea mai eficientă cale de a afla o soluție la o problemă jurirică deoarece:
-
- Beneficiezi de expertiza unui specialist cu sute poate chiar mii de ore de studiu și care a aplicat în practica cele studiate
- Spre deosebire de avocatul clasic, Avocatul Online își poate organiza în mod eficient timpul și poate aloca timp pentru studiul problemelor similare ivite în practică
- Afli relativ repede părerea unui specialist și nu mai trebuie să aloci timp pentru deplasare și întâlnire.
- În plus, dacă te afli în altă țară și ai o problemă juridică legată de România, a consulta un avocat online este în mod sigur cea mai eficientă soluție.
Consultarea mea ca avocat online poate avea loc în modalitatea în modalitatea aleasă de tine, deci este posibilă chiar conferința video sau discuţie prin reţele de socializare.
Cele 4 motive pentru care consultarea unui avocat online este cea mai buna solutie pentru tine.
- Economisesti timp si bani
Dacă apelezi la consultanta juridica online, deci la avocat online, obții un răspuns rapid, documentat și îți poti face o idee despre soluțiile pe care le ai. Din discuțiile purtate cu avocatul poți înțelege experienta acestuia,îți poti da seama dacă este un om care rezoneaza cu principiile tale și dacă poți avea încredere în el.
Oriunde în lume, urgența serviciilor se plăteste, și este normal ca avocatul sa perceapă un onorariu mai mare daca vrei să îl angajezi imediat și să se ocupe imediat și prioritar de situatia ta. Dar eu nu cred că este necesar sa cheltuiești mai mult decât trebuie pentru o situatie juridică de o anumită complexitate. Ține Minte: Nicio situație juridică nu are rezolvare imediată, iar prin angajarea avocatului nu ai rezolvat problema, ci doar ai delegat pe cineva sa se ocupe de rezolvarea ei.
Dacă mergi imediat la avocat și pui presiune că vrei imediat ce crezi că vei obține? După părerea mea un răspuns rapid, nu neapărat o soluție.
- Primesti o evaluare a situatiei “in cunostinta de cauza”
Pentru o evaluare obiectivă este necesar ca avocatul să cunoască situatia de fapt și să-și formeze o imagine de ansamblu privitoare la părțile tari și părtile slabe ale cauzei.
Aceasta evaluare presupune timp, iar dacă mergi direct la întalnirea cu avocatul și acesta nu cunoaste absolut nimic despre situatia pe care doresti să i-o expui, atunci îl “forțezi” ca doar în cateva minute să își formeze o opinie și să ia o decizie. Acest mod de a acționa este gresit, in practică am vazut multe situatii în care clientul reproșa avocatului că nu i-a spus un anumit lucru “prima data”. Evident, a fost o eroare de comunicare pentru ambele parti, dar poate nici avocatul nu își daduse seama în scurtul timp avut la dispoziție. Nu-i așa că este mult mai bine să afli punctul de vedere al avocatului și apoi să evaluezi ce poți obține?
Daca apelezi la consultație juridica online, cererea ta poate fi urmată de un schimb de mailuri, documente scanate, discuții telefonice sau pe skype etc. care iți pot dovedi modul de implicare al avocatului, seriozitatea, experiența și chiar increderea că problema poate fi rezolvată favorabil.
In final, întalnirea “față in față” va fi o formalitate, în care fiecare parte va semna contractul de asistenta juridica fiind convinsa ca face o investitie buna: avocatul în timp, tu în onorariu.Despre investiția în onorariul avocatului am scris aici.
- Primești o soluție avizată
Sunt sigur că aici te vei grabi să mă contrazici: online nu găsesti doar avocati pe bani ci și forumuri unde primesti zeci de opinii gratis la o problemă.
O fi “gratis, fara bani”, dar:
- E plin internetul de “parerologi” și riști să primesti un răspuns (care-ți place) de la o persoană neavizată, fara studii și fară experientă cazuistică;
- Sigur vei primi răspunsuri contradictorii. Pe care să le crezi și pe ce critreii separi grâul de neghină?
- Orice avocat își asumă responsabilitatea atunci cand ii ceri personal părerea prin consultație juridică online – dar personal – nu, “la comun”, cu alți colegi sau cu persoane neavizate.
Sigur că poți solicita consultanța juridică online de la mai multi avocati, să analizezi punctul lor vedere și să îl alegi pe cel în care ai încredere.Secretul este să trimiți mailul individual fiecarui avocat, nu să expui situația la mai mulți avocati plus persoane fară studii juridice, simultan.
Poți sa apelezi la un avocat online pentru o soluție avizată chiar dacă ai deja un avocat în care ai încredere? Aceasta întrebare este cu adevărat dificilă. Eu recomand să citești blogul meu și dacă soluția mea este identică cu a avocatului tău, toate dubiile ar trebui să fie risipite. Dacă nu ai răbdare să citești, atunci un avocat online te poate ajuta prin consultația oferită să îți faci o imagine mai clară a problemei.
- Eviti “hai sa incercam” în conditiile în care încercarea este pe banii tai
Un avocat experimentat îți poate oferi o imagine relativ precisă a ceea ce urmeaza să se intample din punct de vedere al procedurii de urmat și care sunt sansele de reușită. În genere, consultanța juridică la sediul avocatului și solicitarea părerii acestuia cu privire la o speță echivalează, practic, cu obligativitatea acestuia de a accepta cazul tău. Astfel, cu un timp de analiza limitat, obligat sa răspundă la intrebari, avocatul va admite că încearca dar nu promite nimic. Am auzit de multe ori fraza asta și o detest.
Chiar dacă a mai avut cazuri similare, nicio situatie nu seamana cu alta, fiecare are particularitatea ei și impune analizarea cu atentie. Ați auzit de instanțe judecatorești care pronunta soluții diferite pentru situații care sunt aparent similare? Soluțiile instanțelor sunt diferite din cauza că în ciuda faptului că spețele sunt SIMILARE ele nu sunt IDENTICE. Chiar și unde pui o virgula conteaza, iată un exemplu: SĂ SE IERTE NU SE POATE SĂ SE CONDAMNE LA MOARTE!
Cred că ți-ai dat seama, sunt avocat pledant si nu îmi place să vând „gogosi”.
Ce reții
Dacă dorești o soluție gratuită la problema ta citește blogul meu. A consulta avocat online reprezintă o soluţie comodă. simplă şi eficienta. Pentru a afl părerea mea putem stabili o conferinţă video chiar şi prin reţelele de socializare.
Dacă ai altă părere, te invit să comentezi în rubrica de mai jos.
Av. Gabriel Dragomir.